YDS 2024 Mart [Kelime Soruları]

2024 Mart YDS Kelime Sorularının Analizi

YDS-YÖKDİL
Kelime
YDS 2024 Mart  [Kelime Soruları]

2024 yılının ilk YDS’si 24 Mart’ta yapıldı. Yine 80 soru, 3 saat, 1.25 puan her soru. Bi Pazar sabahı kalktık gittik. Uyku, oruç, soğuk, hastalık belki…Bi kere o sıcacık yatağından sabahın köründe kalkıp sınava gidebildiysen helal sana. Sınav salonunun fiziki koşulları seni yıldıramadıysa, soruları çözme çaban, o salondan erkenden çıkıp yok olma isteğinin önüne geçtiyse helal sana. Çabana sağlık!!

YDS tahammül, sabır imtihanıdır. Ve bu son YDS’de öyleydi. Evet zordu ama itiraf edeyim daha zorlarını da gördüm. (2009’dan beri bu sınavlara uzman olarak giriyorum.) Öğrenciler, uzmanlar farklı farklı yorumlar yaptı ve eleştirdi bu sınavı ya da bazı soruları. Ben sınavı tamamen eleştiren tarafta değilim. Kızma bana sıkıntılı, talihsiz sorular olsa da ben kaliteli buldum sınavı. Karşımızda YDS gerçeği var. Yakanı ilikleyerek, zor maça çıkacağını bilerek çalışmaya başlamalısın bi kere. Bu da ÖSYM okuryazarlığının bir parçası bana göre. YÖKDİL işini görüyorsa ne ala… Ama yok illa YDS skoru gerekiyorsa kariyer hedeflerin için artık bu gerçeklerle yüzleşmenin zamanı geldi!!!! Önce sen sana, biz de bize düşeni yapacağız.

Önce ilk 5 soruyu değerlendirmek isterim.

[1-5] Kelime Soruları (Doğru cevap olan kelimeler)

  1. deterioration of bodily functions : vücut fonksiyonlarının kötüleşmesi
  2. the biggest catalyst in the acceleration of production growth : üretim büyümesinin hızlanmasındaki en büyük katalizör
  3. whether it is a distinctive type of addiction or simply an instance of a new technology used to support other addictions : ayrı bir bağımlılık türü mü yoksa diğer bağımlılıkları desteklemek için kullanılan yeni bir teknolojinin basit bir hali mi
  4. grow so abundantly that the entire lake may become choked with organic debris: o kadar bol miktardabüyüyor ki, gölün tamamı organik kalıntılarla boğulabilir.
  5. Friendship comprise many distinctive types of associations, from casual relationships to more intimate and enduring bonds : Arkadaşlık, gündelik ilişkilerden daha samimi ve kalıcı bağlara kadar pek çok farklı birliktelik türünü içerir.
  6. Vitamin E boost the immune system and the intestinal immune cells to ward off attacks to the body : E Vitamini, vücuda yönelik saldırıları önlemek için bağışıklık sistemini ve bağırsak bağışıklık hücrelerini güçlendirir.

Gördüğünüz gibi Ösym, kelime sorularında hem yine kendini tekrar etmiş hem de bazı yeni kelimeleri havuzuna eklemiş. YDS Kelimeleri kitap ve kursumuzda daha önce de çıktığı için ele aldığımız ‘deteriorate, convert’ gibi kelimeler, daha önce sorulmayan ama bizim yine sevdiğimiz ve önemli gördüğümüz için verdiğimiz ‘ward off’ gibi kelimeler K4 English eğitimleriyle hazırlanan öğrencilerimiz için yapılabilecek seviyedeydi. Eğitim platformumuzda çıkmış YDS kelimelerini detaylı bir şekilde çalıştırıyoruz. Yaklaşık 14 saat süren bu kurs kitapla paralel çalışıldığında kelime için en etkin çalışmayı sağlamış oluyor. Yani bu konuyla ilgili ihtiyacınız olan her şeyin eğitim paketlerimizde ve YDS Kelimeleri Kitap ve kursumuzda mevcut.

7-16. soruları (gramer ve edat) blog yazısı için tıkla.

Öğrencilerimizden gelen yorumlardan:

Merak Edebilirsin
Blog Yazıları
YDS 2024 Mart [Diyalog Soruları]
YDS 2024 Mart [Diyalog Soruları]

2024 Mart YDS Diyalog Sorularının Analizi

Devamını oku
YDS 2024 Mart [Reading Soruları]
YDS 2024 Mart [Reading Soruları]

2024 Mart YDS Reading Sorularının Analizi

Devamını oku
YDS 2024 Mart [Cümle Tamamlama Soruları]‍
YDS 2024 Mart [Cümle Tamamlama Soruları]‍

2024 Mart YDS Cümle Tamamlama Sorularının Analizi

Devamını oku
Tüm Blog Yazıları İçin
Daha Fazla
Merak Edilenler
Sıkça Sorulan Sorular

K4 English hakkında ne bilmek istersin? Tüm cevaplar burada.

İletişime Geç
K4 English nedir ve ne zaman kuruldu?

Kurucularımız, 2005 yılından beri YDT, YDS ve YÖKDİL gibi ulusal İngilizce sınavlarına yönelik çalışmalar yapmaktadır. Online içerik hazırlama sürecimiz 2017 yılında başladı ve 2019 yılında sınavlara hazırlanan öğrencilere daha iyi destek olabilmek için resmi olarak kurulduk. Bu tarihten itibaren online eğitimlerimiz ve kitaplarımızla öğrencilerimizin başarı yolculuklarında yanlarında olmaktan gurur duyuyoruz.

Kurucular kimlerdir ve bu projeyi başlatma nedenleri nedir?

Kurucularımız Hilal ve Ali hoca, İngilizce öğretmenliği ve sınav hazırlık alanında uzun yıllara dayanan bir deneyime sahiptir. Kaliteli ve erişilebilir eğitim sunma misyonu ile yola çıkan kurucularımız, K4 English'i öğrencilerin başarısını en üst düzeye çıkarmak ve İngilizce öğrenimini daha verimli hale getirmek için kurmuşlardır.

K4 English'in diğer kurslardan farkı nedir?

Özelleştirilmiş ders programları, deneyimli eğitmen kadrosu ve yenilikçi öğrenme teknolojileri kullanmasıyla K4 English, öğrencilere kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunar.

Başarı hikayeleriniz var mı?

Evet, birçok öğrencimiz sınavlarda üst düzey başarılar elde etmiş ve hedeflerine ulaşmıştır. Başarı hikayelerimizi web sitemizde bulabilirsiniz.

K4 English'in gelecek planları nelerdir?

Sürekli gelişen bir eğitim platformu olarak, kurs yelpazemizi genişletmek ve öğrencilerimize daha fazla kaynak sağlamak için çalışıyoruz.