Pes Edenlere Not....

Bugün sana tüm samimiyetimle kendi hayatımdan ilgini çekeceğini düşündüğüm bazı

Rehberlik
Pes Edenlere Not....

Merhaba

Bugün sana tüm samimiyetimle kendi hayatımdan ilgini çekeceğini düşündüğüm bazı detayları anlatacağım. Kendinden bir şeyler bulursun belki hikayemde...aramızda kalacağını biliyorum ;)

Mezun olur olmaz kendi üniversiteme yüksek lisans için başvurdum. Beni yetiştiren hocalarım 4 üzerinden 3.45 ortalamama, yüksek denilebilecek Ales ve o zamanki KPDS (şimdi YDS) notuma rağmen, mülakatta beni kabul etmediler.

Hatırladığım en büyük hatam bence kariyer anlamına gelen 'career' kelimesini çok yanlış telaffuz etmiş olmamdı. Belki de bu yüzden kariyer benim için hep çok önemli oldu:)) 2 ay sonra özel bir üniversitede okutmanlığa başladım.

Mesleğimin 1. yılında ODTÜ Eğitim Bilimlerinde Curriculum & Instruction bölümünde yüksek lisansa kabul edildim. Meğer ilk sene kendi üniversiteme kabul edilmediğimde evrenin benim için daha güzel planları varmış.

O zaman çok üzülmüştüm kabul edilmediğime. 4 yıl geçti aradan ve ben çalıştığım ilk göz ağrım kurumumdaki okutmanlık görevimden, herhangi bir B planım olmadan istifa ettim.

Aynı sene yüksek lisans derslerim bitti, ortalamam 4 üzerinden 3.80 :) Tez aşamasında Amerika'ya doktora için 6 üniversiteye başvurdum. Toefl, Gre, niyet mektubu, referans mektupları vs derken başvurduğum 2 üniversiteden kabul aldım.

Maryland ve Boston Üniversitesi/ Educational Administration and Planning bölümüne...o dönem yaklaşık 5 ay işsiz kaldım. Üzerine yaşadığım bazı ailevi sorunlar da eklenince hayatı askıya aldım, tezimi yazmadım, yazamadım.

Verdiğim özel dersler, kurslarda girdiğim dersler vs. Bir süre böyle geçimimi sağladım. Hayatımın en zor zamanlarıydı. Yaptığım okutmanlık başvurularından birine kabul edildiğimi öğrendiğim telefon görüşmesi başımdan aşağı kaynar sular dökülmesine sebep olan başka bir cümleyi duyduğum anla aynı ana denk gelmişti.

Sanki hayat, evren benimle dalga geçiyordu. 'Bir şeye çok üzüldüğün bir anda, başka yerden seni güldürebilirim' der gibi... Tabi tezimi yazmaya elim hiç gitmedi. Yazmadım ve yüksek lisanstan atıldım. Bu arada Amerika doktora işini sağlık sorunlarımı mazeret göstererek 1 sene dondurmayı seçtim.

Çünkü ortada tez yoktu dolayısıyla yüksek lisans mezuniyeti de...Afla geri döndüm fakat yine yazmadım o tezi. Çünkü ben hem okutmanlık hem de YDS uzmanlığı yapmaktaydım. Yoğun bir iş temposunda hem kurslarda YDS dersleri verdim hem de okutmanlığa devam ettim.

Hafta içi, hafta sonu, gece, gündüz çalıştım. Konfor alanında kalmayı hiç tercih etmedim çünkü işim beni iyileştirdi, çok çalışmak bana iyi geldi. O tez yazılmadığı için doktoraya gitme hakkımı elbette kaybettim. Çünkü ben YDS uzmanı olmayı seçtim. Her seçim bir vazgeçişti.

Aradan bir 7 yıl daha geçti ve ben yine bir seçim yapmak zorunda kaldım. Ankara'daki tüm hayatımı, kariyerimi arkamda bırakıp yine B planım olmadan 2. kez istifa edip Denizli'ye yerleştim. 1 yıl boyunca yine işsiz kaldım. İtiraf edeyim yoğun tempolu 11 yıl sonra benim için erken emeklilik gibiydi.

Ertesi yıl iş bulmayla ilgili pek de umudum yokken mucize gibi bir şey oldu, demek ki hayal ettiğim şeyi gerçekten çok istedim. Evren yine iş başındaydı. Telefonun diğer ucundaki ses benim hayalimi kendi hayali gibi anlatıyordu ve ben dinledikçe bu bir kamera şakası olmalı diye düşünüyordum. Kendi dil kursum, kendi işim oldu Denizli'de.

Kursta yaptıklarımızla Türkiye'de çok iyi yerlere gelecek olan, gelecekteki meslektaşlarım sevgili öğrencilerim, Denizlili dilcileri çok iyi üniversitelere yerleştirmiş olmanın verdiği gurur paha biçilemez.

Şimdi tüm bunlara K4 English markamızla kitaplarımız, telefon uygulamamız, eğitim platformumuz, Youtube kanalımız ve 10 binlerce tanıdığım & tanımadığım öğrencilerim eklendi. Bak yine evren gülümsüyor bir yerlerden...:)

Sıkıntılarımla mücadele etmeye çalıştığım her anıma eşlik eden o cümle yine aklımda... belki sana da iyi gelir:

''Karşına çıkan değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmayacağını?''(Şems Tebrizi)

Pes etmeyenler için başarı çok uzağa gitmiş olamaz. Çalış ve sabret. Mucizeni yazıyorsun haberin yok!!!

Merak Edebilirsin
Blog Yazıları
YDS 2024 Mart [Diyalog Soruları]
YDS 2024 Mart [Diyalog Soruları]

2024 Mart YDS Diyalog Sorularının Analizi

Devamını oku
YDS 2024 Mart [Reading Soruları]
YDS 2024 Mart [Reading Soruları]

2024 Mart YDS Reading Sorularının Analizi

Devamını oku
YDS 2024 Mart [Cümle Tamamlama Soruları]‍
YDS 2024 Mart [Cümle Tamamlama Soruları]‍

2024 Mart YDS Cümle Tamamlama Sorularının Analizi

Devamını oku
Tüm Blog Yazıları İçin
Daha Fazla
Merak Edilenler
Sıkça Sorulan Sorular

K4 English hakkında ne bilmek istersin? Tüm cevaplar burada.

İletişime Geç
K4 English nedir ve ne zaman kuruldu?

Kurucularımız, 2005 yılından beri YDT, YDS ve YÖKDİL gibi ulusal İngilizce sınavlarına yönelik çalışmalar yapmaktadır. Online içerik hazırlama sürecimiz 2017 yılında başladı ve 2019 yılında sınavlara hazırlanan öğrencilere daha iyi destek olabilmek için resmi olarak kurulduk. Bu tarihten itibaren online eğitimlerimiz ve kitaplarımızla öğrencilerimizin başarı yolculuklarında yanlarında olmaktan gurur duyuyoruz.

Kurucular kimlerdir ve bu projeyi başlatma nedenleri nedir?

Kurucularımız Hilal ve Ali hoca, İngilizce öğretmenliği ve sınav hazırlık alanında uzun yıllara dayanan bir deneyime sahiptir. Kaliteli ve erişilebilir eğitim sunma misyonu ile yola çıkan kurucularımız, K4 English'i öğrencilerin başarısını en üst düzeye çıkarmak ve İngilizce öğrenimini daha verimli hale getirmek için kurmuşlardır.

K4 English'in diğer kurslardan farkı nedir?

Özelleştirilmiş ders programları, deneyimli eğitmen kadrosu ve yenilikçi öğrenme teknolojileri kullanmasıyla K4 English, öğrencilere kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunar.

Başarı hikayeleriniz var mı?

Evet, birçok öğrencimiz sınavlarda üst düzey başarılar elde etmiş ve hedeflerine ulaşmıştır. Başarı hikayelerimizi web sitemizde bulabilirsiniz.

K4 English'in gelecek planları nelerdir?

Sürekli gelişen bir eğitim platformu olarak, kurs yelpazemizi genişletmek ve öğrencilerimize daha fazla kaynak sağlamak için çalışıyoruz.