YÖKDİL Sınavını Beraber Analiz Edelim mi?

Bir sonraki YÖKDİL sınavına hedefiniz ne olursa olsun

YDS-YÖKDİL
YÖKDİL Sınavını Beraber Analiz Edelim mi?

Merhaba

Bugün sana YÖKDİL sınavından bahsetmek istiyorum. YDS'nin alternatifi olarak nispeten daha kolay olan bu sınav başlangıçta Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmekteydi.

İlk YÖKDİL sınavı 5 Mart 2017 yılında yapıldı.

Peki YÖKDİL'in avantajları nedir?

YÖKDİL' in avantajları adayların kendi branşlarına uygun olarak Fen, Sosyal ve Sağlık bölümlerinden başvuru yapabiliyor olmaları ve YDS'deki soru dağılımlarından restatement ve diyalog sorularının YÖKDİL'de olmamasıdır.

Ayrıca YDS'de 6 olan çeviri sorularının sayısı YÖKDİL'de 12 tanedir. Yine YDS'de 20 tane paragraf sorusu gelirken YÖKDİL'de bu sayı 15'e düşmektedir.

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.

Ancak dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin YDS’de yeterli puan almış olması gerekmektedir. YÖKDİL sınavı dil tazminatı için geçerli değildir. 3 Kasım 2019 tarihinde ilk kez bu sınavı ÖSYM yapmıştır.

Ve daha önce yapılan sınavlara göre sınavın zorluk düzeyi biraz daha artmıştır. 2020 yılının tek YÖKDİL sınavı ise 1 Mart 2020 tarihinde yapımıştır.

Bu noktada biz de sizin için ÖSYM tarafından yapılan son YÖKDİL sınavını analiz edip değerlendirdiğimiz bir video hazırladık. Bu videoda sorulan soruların detaylarını ve sınavın içerik olarak ne gibi ÖSYM dokunuşlarına sahip olduğunu anlattık.

Bir sonraki YÖKDİL sınavına hedefiniz ne olursa olsun kesinlikle girmenizi ve sınav analiz videolarımızı mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz. İyi seyirler!

Sen de bu ailenin bir parçası olup eğitimlerimize:

  • 1 Aylık Erişim (Az zamanda çok yoğun çalışmak ve bizi daha yakından tanımak istiyorsan)
  • 6 Aylık Erişim (Çoğu gitti azı kaldı. Ben bu işi 6 ayda kompakt bir çalışmayla bitirebilirim diyorsan)
  • 12 Aylık Erişim (Başlangıç noktasındayım, 1 yıl iyi bir süre ve zaman baskısı yaşamak istemiyorum diyorsan)

seçenekleri ile sahip olabilirsin. Bu eğitimler hakkında detaylı bilgi almak istiyorsan Buraya tıklayabilirsin.

Ayrıca aklına takılan tüm sorular için Whatsapp iletişim numaramızdan bize ulaşabilirsin.

Yeni dersler ve stratejilerde görüşmek üzere…

Hilal & Ali İhsan

Merak Edebilirsin
Blog Yazıları
YDS 2024 Mart [Cloze Test Soruları]
YDS 2024 Mart [Cloze Test Soruları]

2024 Mart YDS Cloze Test Sorularının Analizi

Devamını oku
YDS 2024 Mart  [Gramer&Edat Soruları]
YDS 2024 Mart [Gramer&Edat Soruları]

2024 Mart YDS Gramer ve Edat Sorularının Analizi

Devamını oku
YDS 2024 Mart  [Kelime Soruları]
YDS 2024 Mart [Kelime Soruları]

2024 Mart YDS Kelime Sorularının Analizi

Devamını oku
Tüm Blog Yazıları İçin
Daha Fazla
Merak Edilenler
Sıkça Sorulan Sorular

K4 English hakkında ne bilmek istersin? Tüm cevaplar burada.

İletişime Geç
K4 English nedir ve ne zaman kuruldu?

Kurucularımız, 2005 yılından beri YDT, YDS ve YÖKDİL gibi ulusal İngilizce sınavlarına yönelik çalışmalar yapmaktadır. Online içerik hazırlama sürecimiz 2017 yılında başladı ve 2019 yılında sınavlara hazırlanan öğrencilere daha iyi destek olabilmek için resmi olarak kurulduk. Bu tarihten itibaren online eğitimlerimiz ve kitaplarımızla öğrencilerimizin başarı yolculuklarında yanlarında olmaktan gurur duyuyoruz.

Kurucular kimlerdir ve bu projeyi başlatma nedenleri nedir?

Kurucularımız Hilal ve Ali hoca, İngilizce öğretmenliği ve sınav hazırlık alanında uzun yıllara dayanan bir deneyime sahiptir. Kaliteli ve erişilebilir eğitim sunma misyonu ile yola çıkan kurucularımız, K4 English'i öğrencilerin başarısını en üst düzeye çıkarmak ve İngilizce öğrenimini daha verimli hale getirmek için kurmuşlardır.

K4 English'in diğer kurslardan farkı nedir?

Özelleştirilmiş ders programları, deneyimli eğitmen kadrosu ve yenilikçi öğrenme teknolojileri kullanmasıyla K4 English, öğrencilere kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunar.

Başarı hikayeleriniz var mı?

Evet, birçok öğrencimiz sınavlarda üst düzey başarılar elde etmiş ve hedeflerine ulaşmıştır. Başarı hikayelerimizi web sitemizde bulabilirsiniz.

K4 English'in gelecek planları nelerdir?

Sürekli gelişen bir eğitim platformu olarak, kurs yelpazemizi genişletmek ve öğrencilerimize daha fazla kaynak sağlamak için çalışıyoruz.